Yangın kapısı, bir binanın yangın sırasında insanoğluın ve mülklerin emniyetliğini kurmak dâhilin tasarlanmış bir bapdır. Yangın kapıları, yangının yayılmasını karışmak ve binada kalan insanların yangın merdivenlerine ve başka güvenli alanlara ulaşmalarına yardımcı tutulmak bâtınin kullanılır.
Olası bir felaketle huzurlaşıldığında yapıda bulunan insanoğluın hariçya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi yürekin herhangi bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok maliyetli hale getirmiştir.
Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Yangın Bapsı, acil durumlarda gestaltdan emin bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve ölümlü hayatını üs alan, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.
Yangın baplarının güvenlik sertifikaları da bedelını etkileyen bir faktördür. Kapılar, EN veya UL kadar standartlara uygunluğu onaylayan sertifikalara iye olmalıdır.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile lokal yönetimlerin kuma noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.
Yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalıdır. çoklukla mühür veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en az 4 cm olmalıdır.
Yangın bapmızdan birisi zorla açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu karınin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüce direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek kucakin tasarlanmıştır.
Panik amerikan bar yardımıyla sineerden hariçarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı mevsuk iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde acil çıkış mimarilabilir.
Yangın merdiveni ile müntesip kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.
Yangın alanları arasında saydam ve şeffaf olma özelliğini sağlamasının kanatı dizi bu kadeh baplar temelı kurumların yangından muhafaza yönetmelik ve Yangın kapısı yönergelerine uymadığından yeğleme edilememektedir.
Yangın bapları; son ayar muteber ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonrasında yaşam alanlarında kendisine konum bulur. Hakiki bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonra birinci sınıf bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav esnasında bapnın göstermiş evetğu performansa denetlemelarak testi fail kuruluş tarafından kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.